Rossz távolsági buszra szállt fel egy kisfiú, Kaposszekcső helyett Magyaregregyre érkezett. A buszsofőr saját autóján vitte haza a megszeppent diákot.

Egy különös levelet kapott Néder Kálmán, a komlói autóbusz-állomás vezetője a napokban. A feladó a kaposszekcsői általános iskola igazgatója volt, aki hálásan mondott köszönetet az egyik sofőr önzetlen segítségéért. Így szerzett csak tudomást a Pannon Volán Zrt. is arról, mi történt az egyik távolsági járatukon nemrég, mivel az érintett buszsofőr nem mesélte el senkinek a történetet.

Egy 11 éves kisfiú rossz buszra szállt, és nem tudni, hogy jutott volna haza, ha az autóbusz-vezető meg nem sajnálja. Telefonon értük utol Sági Pétert, aki lapunk kérdésére elmondta, a Sásd–Kaposszekcső–Mágocs–Szászvár–Magyaregregy útvonalú járatot vezette, amelyre délután öt órakor Kaposszekcsőn több diákkal együtt egy 11 éves kisfiú is felszállt. A nebuló vélhetően sietett, így nem vette észre, rossz buszra szállt, később pedig már nem mert szólni.

– Először abban bízott, hogy ez az a járat, amelyik Csikóstöttösnél visszafordul, később pedig abban, hogy a busz visszaviszi Sásdra. Leghátul ült, ki sem látszott az ülések mögül, így csak akkor vettem észre, amikor már leparkoltam, és nekiálltam takarítani buszt – meséli a 32 éves sofőr.

Kiderült, a fiúnál nincsenek telefonszámok, így nem tudtak értesíteni senkit, aki elmehetett volna érte, busz pedig már nem indult a Liget-lakótelep felé, ahová tartott. Az autóbusz-vezető végül úgy döntött, saját autójával viszi haza a megszeppent kisfiút. A szülők nem voltak otthon, már a gyerek keresésére indultak, aki így a szomszéd családnál várta meg őket.

Sági Péter elmondta, úgy érezte, ez a legjobb megoldás, hiszen – bár neki még nincs saját gyermeke – el tudta képzelni, menynyire megijedhettek a szülők, amikor a kisfiuk nem ért haza az iskolából, és senki sem tudta, mi történhetett vele.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 290 781 megtekintés

Videó: 45 391 369 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6366802

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh