Klubhálózattal a szociális hátrányok leküzdéséért elnevezéssel, a TÁMOP 5.2.5/A-10/2-2010-0041 számú projekt keretében, a kistérség területén élő mély-szegény, anyagi és szociális hátrányokkal küzdő családoknak és iskoláskorú gyermekeiknek nyújtanak segítséget a következő két év során.

A 49 775 575 Ft támogatású projekt a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai irányításával zajlik a következő két évben. A program legfontosabb célja, hogy a résztvevő fiatalok az oktatásban koruknak és képességeiknek megfelelően teljesítsenek. Lényeges, hogy ezzel párhuzamosan a szülők anyagi és szociális problémáinak csökkentésével egy támogatóbb családi háttér alakulhasson ki. Ennek érdekében a tematikus foglalkozások során a szülői szerepek erősítése is kulcsfontosságú szerepet kap.

A klubfoglalkozások négy helyszínen: Komlón, Magyarszéken, Hosszúhetényben és Szászváron valósulnak meg. Hétfőtől – csütörtökig, 12-17óráig fogadják a programban résztvevőket, ahol a foglalkozásokon, a napi szinten felmerülő problémák, konfliktusok feltárása, egyéni és csoportos kezelésére fektetnek különleges hangsúlyt. Emellett tantárgyi segítségnyújtás, irányított játékos foglalkozások zajlanak szakemberek irányításával.

A résztvevőknek lehetősége nyílik bekapcsolódni tehetséggondozó programokba, havonta egyszer pedig kreatív foglalkozáson vehetnek részt.

Kirándulások, színház- és mozilátogatás, közös fürdőzés is szerepel a tervezetben. Különleges eleme a programnak az évenként két alkalommal – a magyarszéki és szászvári körjegyzőség területein – a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezet által koordinált önkéntes munka.

Elmontné Popán Ildikó, a családsegítő szolgálat vezetője a projektnyitó rendezvényen úgy fogalmazott, hogy a záráskor már elégedett lenne, ha a résztvevők nyolcvan százaléka végig vinné a pályázati programot, melynek köszönhetően a fiatalok hatékonyan integrálódnának az iskolai közösségbe.

Polics József polgármester a projektnyitón kiemelte, hogy az ország egész területéről beadott 11 pályázat közül mindössze kettő kapott támogatást, köztük a komlói. Az országgyűlési képviselő arra kérte a rendszerben résztvevő szakembereket- , hogy különleges figyelemmel végezzék munkájukat, mert egy nagyon fontos társadalmi problémáról van szó.

A projektben együttműködő partner a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Munkaszervezete, a Karbon-kör Egyesület, valamint az érintett oktatási intézmények.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3997298

Jelenleg az oldalon

6
Online