Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait; a neves szakemberekből álló zsűrinek 28 ezer képből kellett kiválasztania a legjobb alkotásokat.

Az idén második alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton ezúttal összesen 15 pályázó kapott díjat - közölte az MTI-vel hétfőn a Miniszterelnöki Kabinetiroda.  

A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe. A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.  

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.  

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója.  

A díjazott alkotásokat a pályázat hivatalos honlapján (fotopalyazat.magyarorszag.hu) lehet megtekinteni.  

A járványügyi helyzet miatt díjátadóra idén nem kerül sor. A zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett.  

A szervezők célja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassák be a pályázat legjobb alkotásait. "Szeretnénk, ha ezek a minőségi alkotások most nemcsak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás és az újrakezdés szimbólumai is lennének" - hangsúlyozza a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 682 megtekintés

Videó: 47 966 631 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887434

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh