A bőr, a haj és a köröm elváltozásait segít diagnosztizálni a Google frissen bemutatott eszköze, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz.

A "bőrgyógyászati segédeszköz" a páciensek által feltöltött képek alapján dolgozik, még az idén el akarják indítani - hivatkozott a BBC hírportálja a technológiai óriáscég éves fejlesztői konferenciáján elhangzottakra.  

A mesterséges intelligencia 288 bőrbetegséget ismer fel, de nem arra tervezték, hogy helyettesítse az orvosi diagnózist vagy a kezelést.  

Az eszközt három éven át fejlesztették ki, a "betanításához" diagnosztizált esetek 65 ezer fotóból álló adatbankját, az embereket aggasztó bőrelváltozások képeinek millióit, valamint az egészséges bőr mindenféle színű és árnyalatú felvételeit vették igénybe.  

A diagnózishoz a képek megtekintésén kívül a páciensnek kérdéseket is tesz fel az alkalmazás.  

A bőrgyógyászati eszköz egy korábbi, szintén Google-fejlesztésű, bizonyos tumorok és a tuberkulózis tüneteit felismerő eszközön alapul. Jelenleg egyik alkalmazást sem engedélyezték még az orvosi vizsgálat alternatívájaként.  

A Google elmondása szerint keresőjük évente mintegy 10 milliárd bőr-, haj- és körömprobléma utáni érdeklődést regisztrál.  

Az egészségügyben nem ez a mesterséges intelligencia első alkalmazása, de nagy jelentőségű, hogy ez az eszköz nem az orvosok, hanem a nagyközönség szolgálatába állna.  

A Google úgy véli, a mesterséges intelligencia jobb, mintha a felhasználó maga keresgélné a választ az orvos felkeresése helyett.

Forrás:  MTI / bbc.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 697 096 megtekintés

Videó: 44 044 997 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6238086

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh