Mégsem lesz holnap szavazás az utóbbi napok során hírhedté váló S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) nevű törvény ügyében. Ugyanis az internet közössége egy emberként fogott össze az online cenzúrát bevezetni kívánó javaslat ellen. Egyre többen csatlakoztak az ügy mellé és számos oldal január 18-án beszüntette volna működését, de szerencsére most már erre - valószínűleg - nem kerül sor, ugyanis a törvényt polcra tették.

Tegnap jelentette be Darrell Issa, kaliforniai republikánus képviselő, hogy az internetes cenzúratörvényt nem fogják holnap felterjeszteni szavazásra. Ezt a S.O.P.A. egyik legnagyobb támogatója, Eric Cantor republikánus frakcióvezető mondta el neki, miután pár órával azt követően, hogy az egész internetes közösség egy emberként tiltakozott ellene, végül ő is kihátrált a törvényjavaslatot támogatók sorából.

Végül az egész beadvány polcra került, ugyanis a Fehér Ház által kiadott hivatalos állásfoglalás, melyet az Obama-adminisztráció a hozzájuk beérkezett, 50.000 aláírással megtámogatott petícióra reagálva tett, kijelentette, hogy a kalózkodás elleni harcban semmiképpen nem sérülhet a szólásszabadság. Így tehát a S.O.P.A. - egyelőre - megbukott, azonban lehet rá számítani, hogy a törvényt támogató szórakoztatóipari lobbi nem fogja ennyiben hagyni a dolgot, még ha a tervezet legfontosabb szándékával, a kalózkodás visszaszorításának szükségességével ők sem értettek teljesen egyet.

Végül Darrell Issa még annyit fűzött hozzá, hogy bár személy szerint továbbra is aggódik a szenátus döntése miatt egy másik hasonló tervezet, a P.I.P.A. (Protect IP Act) kapcsán, abban teljesen biztos, hogy egy hibákkal teli javaslatot (Mint a S.O.P.A. is volt) nem fog elfogadni a Fehér Ház. Másrészt személyes biztosítékot kapott Eric Cantor republikánus frakcióvezetőtől, hogy mielőtt bármiféle kalózkodás-ellenes jogszabályról javaslatot nyújtanának be a jövőben, előtte mindenképpen igyekeznek a fontosabb aggályok elkerülése érdekében megegyezésre jutni az azt legjobban ellenzőkkel.

Forrás: gamepod.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 668 207 megtekintés

Videó: 43 949 494 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6235254

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh