A társaság egy olyan rendszeren dolgozik, amely még a rendkívül halk beszédet is azonosítja.

A digitális asszisztenseket jelenleg a lakáson belül vagy az autóban, vagyis elzárt környezetekben használják az emberek, annak ellenére, hogy a fejhallgatóknak köszönhetően akár az utcán is alkalmazhatnák azokat.

Ezen változtatna a redmondi óriáscég, amely a suttogást is felismerő asszisztenst alkotna meg azért, hogy az adott személy közelében tartózkodók ne hallhassák a kiadott utasításokat. Mindezt a társaság egyrészt azzal indokolta, hogy sokan szinte szégyellik nyilvánosan használni a beszédasszisztenseket, másrészt vannak olyan helyzetek, amikor a felhasználók egyszerűen nem akarják, hogy más is hallja az általuk mondottakat.

A Microsoft a kapcsolódó szabadalmát már korábban benyújtotta, azt néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO). A dokumentum azt az eljárást írja le, amelynek köszönhetően különböző eszközök - például okostelefonok, okosórák vagy más hordozható készülékek - felismerik akár a különleges suttogást is. Az utóbbi azt takarja, amikor valaki a suttogás közben nem kifújja, hanem belélegzi a levegőt és emiatt egy szinte hangtalan suttogás valósul meg. A különböző eszközök mikrofonjai azonban így is azonosítják a szavakat, de az adott felhasználó közelében lévő emberek nem hallják a beszédet. A kulcs az, hogy a beszélő közvetlenül, néhány milliméter távolságra tartsa a szája elé a mikrofont, az eljárás ugyanis nagyobb távolságra nem működik.

Amennyiben a technikát integrálják a termékekbe, akkor az embereknek meg kellene tanulniuk nem csupán azt, hogy suttogva kommunikáljanak, hanem azt is, hogy különleges módon suttogjanak. Legalább is akkor, ha élvezni akarják az eljárás nyújtotta előnyöket.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 146 megtekintés

Videó: 47 973 277 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887962

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh