Egy amerikai bíró szerint jogilag is igaz, hogy ami egyszer a netre kerül, az utána már letörölhetetlen.

Az eset az Occupy Wall Street mozgalom egy kevésbé békés tüntetőjét, Malcolm Harrist érinti, aki 2011 őszén (természetesen többedmagával) egyebek mellett a Brooklyn híd közlekedését is meg szerette volna bénítani.

A Village Voice jelentése szerint a védelem azzal érvel, hogy Harris csak azért indult el az említett hídon, mert azt hitte, a rendőrség arra szeretné terelni a tömeget, ezzel szemben az ügyészség a vádlott - időközben már törölt - tweetjeit vette elő, melyek egészen jól dokumentálják az eseményeket, egyúttal a büntetőeljárás indokoltságát is alátámasztják.

"A szó elszáll, az írás megmarad" - gondolhatta az ügyben eljáró bíró, de az (a jogilag megalapozottabb érv) is eszébe jutott, hogy a Twitter felhasználási feltételei szerint a maximum 140 karakteres bejegyzések a szolgáltató tulajdonát képezik, ezért bár a felhasználók törölhetik tweetjeiket, azok a Twitter szerverein megmaradnak, vagyis az ügyészség által bekérhetőek és bizonyítékként felhasználhatóak.

A tanulság most is az, ami az ilyen esetekben általában: ne tegyünk ki semmi olyat a világhálóra, amit később megbánhatunk, mert ami egyszer a netre kikerül...

Forrás: hir24.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani

Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

III. Volt Van Lesz Rockfesztivál - Komló 2021

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 46 205 914 megtekintés

Videó: 26 080 203 megtekintés

Látogatók

Összesen5005207

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh