Felújítja a komlói önkormányzat a Városház téren álló szökőkutat. A helyiek körében nagyon népszerű látványosság a május elsejei ünnepségekre készül majd el.

A városháza előtt álló szökőkút már közel 25 éve díszíti Komló egyik legszebb terét. A Munkácsy-díjas hosszúhetényi szobrászművész, Bocz Gyula alkotása a rendszerváltást követően került a tér központi helyére, átvéve a lebontott Lenin-szobor helyét. Azóta a komlóiak nagyon megkedvelték, tavasztól őszig rengetegen üldögélnek a környező kis parkban.

A szökőkúton kisebb állagmegóvási munkákat ugyan többször is végeztek, de mostanra időszerűvé vált egy alaposabb felújítás. „Kívül-belül teljesen új gránit burkolatot kap és a hozzá vezető járdát is kicseréljük. A legfontosabb az, hogy Bocz Gyula térplasztikájához nem nyúlunk és a jellegzetes vízgombák is megmaradnak – vagyis a szökőkutat a régi formájában adjuk majd vissza a komlóiaknak” – foglalta össze Polics József polgármester.

A munka jelenleg az elhasználódott burkolatok bontásánál tart. A vállalkozó április végéig köteles befejezni a felújítást, így a május elsejei nemzetiségek napja fesztiválon a komlóiak is megcsodálhatják az eredményt. A felújítás költségeit az önkormányzat saját költségvetéséből állja.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 532 megtekintés

Videó: 47 973 856 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888006

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh