Sajnálatos módon rengetegen élnek valamilyen testi hátránnyal az életben, amit születésüktől fogva cipelnek magukkal, esetleg betegség vagy baleset miatt kerültek ilyen helyzetbe.

A videójátékok egy viszonylag egyenlő közeget nyújtanak az embereknek. Egyre több elérhető árú kiegészítő van a mozgáskorlátozott emberek számára, és a játékok egyre inkább támogatják a hangos felolvasó módot vagy éppen a beszélt nyelvet változtatják leírt szavakká. Ez utóbbi segítségével egy hallássérült is képes kommunikálni akár szóban is a csapatával, hiszen látja, mit mondanak a többiek neki. Ezekben az egyenlőséget kínáló lehetőségekben általában a Microsoft élen jár, a Windows és az Xbox konzolok számtalan segítséget nyújtanak, hogy lássuk a kimondott szavakat.

Egy multiplayer videójáték - főleg, ha kompetitív FPS-ről beszélünk - viszont nem csak a vizuális látványról és a szóbeli kommunikációról szól, hanem bizony a hangok is nagy jelentőséggel bírnak. Egyáltalán nem mindegy, hogy a csapattársunkat honnan lőtték le, márpedig, ha a látóterünkön kívülről érkezett a gyilkos találat, akkor tudnunk kell, hogy balra, jobbra, esetleg mögöttünk található-e az ellenség.

Egy térhangzásban halló átlagember számára ez nem jelent problémát, ha valaki viszont fél füllel vagy egyáltalán hangok észlelése nélkül éli le az életét, akkor már nem tudja megállapítani a lövész helyzetét.

Erre kínál megoldást az Audio Radar, ami képes a 7.1-es térhangzást kivetíteni a monitorra felerősített LED sávokra, ezzel pedig a játékos láthatja, hol található az ellenfele. Maga a rendszer teljesen személyre szabható lesz, így olyan színnel és fényerővel fog működni, amit a játékost leginkább tudja támogatni. Ráadásul gond nélkül működik Xbox, PlayStation konzolokkal és PC-vel is.

Nincs kétség afelől, hogy ezt a kiegészítőt sok egészséges halló, de kompetitív játékos is fogja tudni majd használni, hiszen így még biztosabb lehet az ember abban, hogy merre található a célpont.

A 6 darab RGB sávból és keverőből álló csomag hamarosan elérhető lesz az IndieGoGo közösségi finanszírozás részeként. Az előrendelők - pontosabban a támogatók - pedig 20%-kal olcsóbban juthatnak hozzá a termékhez, mint azok, akik majd csak a megjelenés után vennék meg.

Forrás: ipon.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 099 624 megtekintés

Videó: 48 324 824 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6924010

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh