A bolíviai külügyminiszter december 21-ével kiutasítja a Coca-Colát az országból. A nap a maja naptár szerint a ciklusváltást, az eddig ismert világ végét jelenti, a külügyminiszter szerint ez a kapitalizmus világa, amit a Coca-Cola jelképez. Ünnepet is tartanak a Titikaka-tó egyik szigetén.

„2012. december 21-én véget ér az önzés és a megosztottság kora. December 21-e a Coca-Cola uralmának vége, és a mocochinche (helyi üdítőital) diadalmenetének kezdete lesz” – nyilatkozta David Choquehuanca bolíviai külügyminiszter Evo Morales miniszterelnök politikai nagygyűlésén – írja a Forbes.

A 2012-es év december 21-i dátuma a maja naptár szerint bizonyos elméletek szerint a világvégét jelenti, de sokkal valószínűbb, hogy a 26 ezer éves ciklus végét, amely után egy új világ, egy új 26 ezer éves ciklus kezdődik. Ezt a napot jelölte ki a külügyminiszter a Coca-Cola kiebrudalásának napjává (hogy a bolíviaiaknak mi közük a majákhoz, az rejtély), amely egyben a kapitalizmus végét is jelenti a dél-amerikai országban.

Choquehuanca szerint ezzel kezdetét veszi az élet közösségi kultuszának ciklusa, amikor mindenki egyenlő lesz és a közösség fog gyarapodni, nem a multinacionális rablóbandák. A jeles napra még ünnepet is rendeznek a Titikaka-tavon lévő La Isla del Sol (A Nap szigete) nevű szigeten.

Forrás: kreativ.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 918 398 megtekintés

Videó: 49 081 823 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057161

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh