A középmezőnyben vagy még rosszabb helyen végeznek az amerikai diákok a legtöbb nemzetközi felmérésben a Harvard friss tanulmánya szerint. A nemrég nyilvánosságra hozott felmérés kimutatta, hogy a litván, chilei és brazíliai diákok háromszor olyan gyorsan haladnak a tananyaggal, mint az amerikaiak – adta hírül a Huffington Post.

Összesen 49 ország diákjai, többek között portugál, hongkongi, német, lengyel, szlovén és litván iskolások eredményeit vizsgálták 2005 és 2009 között. A sanghaji diákok érték el a legjobb eredményt, míg az Egyesült Államok olvasásból a 14., természettudományokból a 17., matematikából pedig csupán a 25. helyen végzett.

2006-ban 56 ország iskolásainak képességeit mérték fel: az amerikai gyerekeknek csupán hat százaléka ért el kiemelkedő teljesítményt. „A közepes teljesítményt sokan azzal magyarázzák, hogy az Egyesült Államok sokrétűbb oktatást nyújt, mint számos más vizsgált ország. Ez 50 évvel ezelőtt megállta volna a helyét, de ma már nem lehet ezzel takarózni” – olvasható a jelentésben.

Forrás: eduline.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Miért nem oktatnak az iskolák? Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 746 144 megtekintés

Videó: 48 950 152 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031659

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh