A hajfestékek a leginkább ártalmasak, de az arc- és testápolók használata is komoly problémákat okozhat – áll a Norvég Népegészségügyi Intézet vizsgálati anyagában.

„A Kozmetikai Termékek Káros Hatásainak Jegyzéke bemutatja a különböző lehetséges mellékhatásokat, és figyelmeztet, mely típusokat érdemes elkerülni.” – mondta el az intézet munkatársa, Berit Graunam. A vizsgálat kétéves időtartama alatt 96 esetet tártak fel, amelyeket nagyrészt hidratálók, tisztítók, naptejek és hajfestékek okoztak.

A legkomolyabb problémák a tartós hajfestékekkel álltak összefüggésben. A termékek gyakran váltottak ki allergiás reakciót, amelynek nyomán, bőrpír, ekcéma, felhólyagzás és viszketés jelentkezett a fejbőrön, az arcon vagy a torokban.

Olykor duzzanatok is megjelentek a homlokon vagy a szem környékén. A tünetek a hajfestés után néhány napon belül jelentkeztek, és hetekig vagy akár hónapokig is eltartottak.

Nem csak a hajfesték árthat

A legtöbb esetben azonban nem a hajfestékek, hanem a különböző hidratáló kenőcsök okoztak bajt.

Ezek használata is járhatott ekcémával, hólyagok megjelenésével, viszketéssel és kiütésekkel, amelyek enyhébb esetben néhány óráig vagy egy-két napig, súlyosabb allergia esetén hetekig álltak fenn.

Fontos leszögezni, hogy nem csak a sminkeszközök és a parfümök alkotják a kozmetikai termékek csoportját, hanem ide sorolunk mindent, amit a test külső felületén, a fogakon vagy a szájban használunk. A legtöbb ember legalább egyfajta terméket használ naponta.

Forrás: webbeteg.hu

További elrettentő adatok itt: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 624 528 megtekintés

Videó: 34 714 722 megtekintés

Látogatók

Összesen5650899

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh