Az antibiotikumos csirkebotrány után most hamis birkahúsok miatt vizsgálják Kínában a KFC anyacégét, a Yum Brands-t - írja a sina.com hírportál.

Rájár a rúd a KFC anyacégére, a Yum Brandsre Kínában: a múlt év utolsó negyedévében az ellenőrizetlen beszállítói által antibiotikummal kezelt csirkehúsok miatt, idén pedig a március óta az országban terjedő H7N9-es típusú madárinfluenza miatt estek vissza az eladásai. A bajokat most hamisított húsokkal kapcsolatos visszaélések tetőzik: Sanghajban és Kelet-Kínában ugyanis birka helyett patkány-, nyest- és rókahús értékesítésén kaptak több tucat kereskedőt, akik árujukat a helyi éttermeknek és piacoknak adták el.

A sanghaji hatóságok információi szerint a Yum Brands Little Sheep nevű étteremhálózatának tagjait is érintheti a botrány, egy ellenőrizetlen húsokkal kereskedő viszonteladói piacon ugyanis a vállalat nevére kiállított szállítói számlát találtak. A húsokat most a városi minőségellenőrök tesztelik, eredményeket a jövő héten várnak.

A vállalat ugyanakkor tagadja az értesülések hitelességét, mondván, kizárólag két beszállítótól rendel birkahúst, s azokat rendszeresen ellenőrzi. "A hír csak pletyka, hamis húsok rendszerünkbe kerülésére semmilyen bizonyíték nem létezik, s be fogjuk bizonyítani, hogy senki nem sértette meg az előírásokat" - fogalmazott a Yum szóvivője.

A kérdés azért is kiemelt fontosságú a vállalat számára, mivel globális bevételeinek fele Kínából származik. A korábbi botrányok miatt az első negyedévben eladásai már így is 20 százalékkal estek vissza, s a madárinfluenza jelenléte miatt ez a trend akár hosszabb távra is elhúzódhat. A cég mintegy 5300 éttermet tart fenn a kelet-ázsiai országban, s a KFC és a Little Sheep mellett a Pizza Hut éttermeket is üzemelteti.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4388143

Jelenleg az oldalon

7
Online