Komló is nyert a 2012-es Startmunka-program pályázatán, ami éves szinten közel 500 fő 8 órás foglalkoztatását teszi lehetővé városunkban.

Várhatóan február 1-jével indul a Startmunka – program Komlón. A pályázat során elnyert 400 millió forintos állami támogatás segítségével átlagban 450 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség, mely egyes időszakban akár 500 fő fölé is emelkedhet – tájékoztatta Polics József polgármester honlapunkat.

A programban résztvevők napi 8 órában – a szakmunkás, illetve segédmunkásnak járó bérezés mellett – termelő munkában is részt vesznek. A tervek szerint az egykori Dávidföldi Iskola alagsorában betonelemek gyártása zajlik majd. Itt készülnek majd azok a járdalapok, betonelemek, melyeket a megrongálódott csapadékszállító rendszer javításakor építenének be a tavasz folyamán. Ugyanitt később térkövek előállítására is sor kerülhet.

A foglalkoztatottak egy része a külterületi földterületeket, utakat teszik rendbe, mások az illegális hulladéktárolók megszüntetésénél kapnak feladatot. A programban érintettek közül többen a Komlóhoz tartozó 80 hektáros erdőterület – hatóság által jóváhagyott – ritkításában, gyérítésében vesznek majd részt, ami magában foglalja a kitermelt faanyag hasznosítását is.

A kormány által finanszírozott program az útpadkák javítására, valamint a város parkjainak, zöldterületeinek gondozására is lehetőséget teremt.

- Tisztességes bérért, tisztességes, számon kérhető munkát, a kitűzött feladatok elvégzését várjuk el a foglalkoztatottaktól – hangsúlyozta Polics József a programmal kapcsolatban, hozzátéve, hogy a támogatás segítségével most olyan területeket is rendbe lehet hozni, ahová eddig nem jutott forrás.

Forrás: komlo.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4833331

Jelenleg az oldalon

2
Online