A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai az illetékes Adóigazgatóságokkal együttműködve veszik fel a harcot az adótartozást felhalmozókkal szemben.

Az elmúlt napokban a Dél-budapesti Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságnál vámkezelésre jelentkező cégek közül három esetben is adótartozást mutatott a nyilvántartási rendszer, ezért a vámeljárás alá vont árut a pénzügyőrök minden esetben visszatartották és intézkedtek a lefoglalás végrehajtása érdekében.

A Dél-budapesti Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság területén vámkezelésre jelentkező cégek esetében két nap alatt közel 10.000.000,-Ft értékű végrehajtható adótartozást mutatott a nyilvántartás, a pénzügyőrök és az adóellenőrök hatékony együttműködése eredményeként az adósok 6.000.000,-Ft-ot azonnal megfizettek a lefoglalás elkerülése érdekében.

A fennmaradó adótartozás megfizetéséig az ügyfél által vámkezeltetni kívánt porszívó alkatrészeket és építési köveket a NAV lefoglalta.

Egy másik esetben a pénzügyőrök tíz tonna fagyasztott péksüteményt tartottak vissza, azonban a vámkezelést kérő cég a tartozását azonnal törlesztette, így ebben az esetben lefoglalásra nem került sor.

Egy következő alkalommal kiderült, hogy egy cég - amely kerékpár-alkatrészeket tartalmazó szállítmányt kívánt vámkezeltetni - csaknem 10.000.000.-Ft. különféle adónemekre vonatkozó tartozást halmozott fel. A vámkezelésre bemutatott áru a tartozás megfizetéséig lefoglalásra került.

Alig több mint 100.000.-Ft-os adótartozás miatt számíthat adóellenőrzésre az a magánszemély, aki a pénzügyőröknél kezdeményezett regisztrációs eljárást egy külföldről behozott 18.000.000.-Ft-os luxusautóra. Bár az adózó a tartozást megfizette, az adóhatóság további vizsgálatot rendelt el, miután kiderült, hogy az autó tulajdonosa semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik, sőt 15 éve még adóbevallást sem nyújtott be.

Forrás: penzcentrum.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 271 646 megtekintés

Videó: 47 425 919 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6773750

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh