Komlói miséje előtt Birjánban vendégeskedett a dévai szerzetes. Örömmel látogatott több magyar városba, községbe, mint mondta, nagy szeretettel fogadták mindenhol. Komlón hatalmas érdeklődés övezte a ferences rendi szerzetes látogatását, a templom teljesen megtelt a népszerű pap miséjére.

Csaba testvért 1989-ben szentelték pappá, ekkor fogalmazódott meg benne, hogy a legsérülékenyebbeket, a gyerekeket kell támogatni. A mai időkben sok ember emberségében törik meg, ezt nem elítélni kell, hanem a hóna alá nyúlni. „Isten a megroppant nádat nem töri el, a pislákoló mécset nem oltja ki”- idézett a bibliából a szerzetes.

Ebben a kaotikus világban az emberek oda gyűlnek, ahol fény gyúl. Ha az elesetteket óvjuk, melegebb is lesz ezen a földön.

Böjte Csaba bizakodóan néz a jövőbe, nem félti a kereszténységet a mohamedánoktól, a társadalom talpra fog állni. Mindannyian vágyunk egy nyugodt, konszolidált, kiszámítható világra. Ha a magunk szintjén kezdjük a jót, bármit megváltoztathatunk.

Csaba testvér szerint a mai kor embere sokkal jobb körülmények között él, mint régebben, és ezt nem veszi észre. Más életszemlélet lenne jó, nem az anyagi javak hajszolása a boldogság. Lazítani kellene, megnyugodni, félre tenni a mohóságot. Rácsodálkozni a természetre, megújítani az emberi kapcsolatokat. Nem az anyagi javak az érték, hanem mi magunk. Befejezésül Jézus szavait idézte a szerzetes:

„Ne olyan kincseket keressetek, amit a rozsda szétrág és a moly megesz, hanem olyanokat ami megmarad az örök életre.”

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 891 megtekintés

Videó: 47 969 105 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887615

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh