Egész nap programokkal várják a római kori értékeket bemutató pécsi világörökségi látogatóközpontban a kilenc és tizenkét év közötti gyerekeket és szüleiket az őszi szünetben, október 29-én - tájékoztatta a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) az MTI-t.

A Pécs késő római kori síremlékeit egyetlen komplexumba összefogó Cella Septichora Látogatóközpont üzemeltetői közleményükben kiemelték: a programok keretében az UNESCO által világörökségként is elismert ókeresztény sírépítményeket egy expedíciós kalandjáték keretében ismerhetik meg a fiatalok.  

Az érdeklődők római kori épületeket is tervezhetnek és építhetnek, majd korabeli gyerekek bőrébe bújva próbálhatják ki a szórakoztató, néha ügyességet igénylő antik játékokat, így a deltajátékot, az oreát, a csontelkapót, valamint olyan római táblajátékokat is, mint a malom vagy a 12 pont.      

A ZSÖK közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy az eseményeken való részvételhez regisztrálni kell az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen október 26-ig.      

Az eseményről további részletek a pecsorokseg.hu honlapon olvashatók.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 765 405 megtekintés

Videó: 48 959 584 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7033263

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh