Mao elnök szülőföldjén épül fel a Sky City, amely 10 méterrel magasabb lesz, mint a világ jelenlegi legmagasabb tornya, a Burj Khalifa Dubaiban.

Csangsa városában ünnepélyesen megkezdődött az égig érő rekordkísérlet. A vállalkozó szellemű kínai férfiú ugyanis 9 hónap alatt kívánja tető alá hozni a világ legmagasabb tornyát, amely a tervek szerint 838 méter magas lesz 208 emelettel. Ez tíz méterrel több, mint a dubai torony. Csakhogy Dubaiban a torony építése 47 hónapig tartott, és a szakértők még ott is túl gyorsnak találták a tempót. Általában az ilyen magas épületek esetében 5-10 év az elkészülési idő.

Hogy lehet ilyen magas tornyot emelni jövő áprilisig? "Vagy kitaláltak valamilyen forradalmi technológiát vagy kóklerek!"- nyilatkozta a kínai közszolgálati televíziónak az ország leghíresebb műegyetemének, a pekingi Csinghuanak a professzora. A vakmerő vállalkozó már korábban is magára vonta a figyelmet: ugyancsak Csangsa városában 15 nap alatt felépített egy 30 emeletes szállodát. Dehát ez nem ugyanaz a műfaj.

A Sky City, amely kb. 1,5 milliárd dollárba kerül, élvezi a város és a tartomány teljes támogatását. Mi lesz a hatalmas toronyban?

Többi között iskola és kórház is. Ezen kívül Csangsa város önkormányzata is kap majd egy emeletet-a 208-ból. Hunan tartomány, melynek Csangsa a fővárosa, a vakmerő vállalkozókról, kalandorokról és banditákról híres: innen indult a kommunista Kína megalapítója, Mao Cetung is.

Forrás: asianet.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 740 439 megtekintés

Videó: 48 947 167 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030956

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh