A neuromorfikus számítástechnika architektúrája támogatja a chipen belüli tanulást és a kevés gyakorló adaton alapuló tanulást.

A BrainChip és az Edge Impulse bejelentette, hogy partnerséget kötött a gépi tanuláshoz szükséges újgenerációs platformok kifejlesztése érdekében. A vállalatok célja, hogy a BrainChip tüskés neurális hálózatokon alapuló neuromorfikus technológiáját általánossá tegyék.

A két társaság egyesített technológiái gyorsabb fejlesztési ciklusokat tesznek lehetővé, a piacra jutási idő javítása és a versenyelőny elérése érdekében. Ez végső soron elősegítheti a neuromorfikus számítástechnika elterjedését, amely lényegében az agyat utánozza.

A BrainChip, a neuromorfikus technológiák vezető gyártója globális szinten. Az Edge Impulse pedig az edge AI fejlesztésének vezető vállalata, amely platformokat, eszközöket és szolgáltatásokat nyújt szenzor-, audio- és látásalkalmazásokhoz.

Az Edge Impulse és a BrainChip fejlesztői a tervek szerint intelligens eszközöket hozzanak létre, hogy mesterséges intelligencia és mélytanulási képességeket implementáljanak a termékeikbe. "A megoldások integrálásával, például a BrainChip neuromorfikus tudásának a mi mélytanuló-platformunkkal együtt történő telepítésével a fejlesztők és a vállalati ügyfelek képessé válnak fejlett gépi tanulási megoldások gyors és hatékony létrehozására, így jól pozicionáltan vezetők lehetnek saját piacaikon" - mondta Zach Shelby, az Edge Impulse társalapítója és vezérigazgatója.

Jerome Nadel, a BrainChip marketingvezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy a továbbra is keresik az olyan partnerségeket, amelyek elősegítik, hogy élesíthessék MI-képességek széles skáláját, például a folyamatos tanulást és a valós idejű következtetést.

A neuromorfikus számítástechnika architektúrája támogatja a chipen belüli tanulást és a kevés gyakorló adaton alapuló tanulást. Bizonyítottan nagymértékű teljesítmény- és energiahatékonysági javulást eredményez a kiválasztott alkalmazásokban. Bár a technológiát már több szervezet is kutatta, kereskedelmi forgalomba csak idén januárban hozta a BrainChip.

Forrás: computerworld / venturebeat.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 175 megtekintés

Videó: 47 973 307 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887964

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh