Nyáron a betöréseknek is "főszezonja" van és a betörők egyre gyakrabban használnak fel a közösségi oldalakon megosztott információkat a célpont és az idő kiválasztásához - figyelmeztet az osztrák rendőrség.

Egyre többen osztják meg a közösségi oldalakon nyaralási terveiket ismerőseikkel, ezzel azonban a betörők is visszaélhetnek. A lakásbelsőkről megosztott fotókból az is kiderül, hogy mit lehet ellopni, az állapotjelentések és nyaralási fotók pedig árulkodnak a lakó távollétéről. "Erőteljesen növekszik a facebookos állapotjelentések és nyaralási fotók alapján elkövetett betörések száma. Egyre gyakrabban halljuk a kihallgatásokon a betörőktől azt, hogy ezek alapján szemelték ki áldozatukat" - mondta az ORF rádió hírportáljának Roman Hahslinger, a bécsi rendőrség szóvivője.

Az osztrák rendőrség azt tanácsolja a közösségi oldalak felhasználóinak, hogy bánjanak körültekintően személyes adataikkal, így például ne adjanak meg születési dátumot és lakcímet. Sokan nem mindenkit ismernek, aki a közösségi oldalakon "ismerősük" lesz - mutat rá Hahslinger. A Facebook-profil beállításainál érdemes ügyelni arra, hogy az állapotjelentések és fotók ne jelenhessenek meg keresőoldalakon - tanácsolja Daniela Zimmer, az osztrák Munkáskamara fogyasztóvédelmi szakértője.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 078 017 megtekintés

Videó: 48 307 024 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921500

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh