A jövőben akár a levegőből is megkaphatnák csomagjaikat az amerikai cég ügyfelei. Jeff Bezos alapító-vezérigazgató azt szeretné, ha 2017-től megvalósulna a robotrepülőgépekkel végzett futárszolgáltatás.

Bezos a tervről a CBS amerikai televízióadónak mesélt először. Az üzletember közlése szerint a drónok legfeljebb 16 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznek és maximum 2,3-2,5 kilogrammos csomagokat tudnak kézbesíteni. Ez elegendőnek tűnik, hiszen a vállalat adatai szerint az ügyfelek által megrendelt csomagoknak csupán a 14 százaléka nehezebb 2,5 kilogrammnál. Közzétettek egy bemutató videót is a GPS-t használó úgynevezett Octocopter első prototípusáról, amelynek feladata lesz a jövőben a megrendelések kiszállítása.

Mindez azt jelenti, hogy a megrendelések többségét a jövőben az Amazon is teljesítheti, így nem lesz szükségük külön futárcégekre. Ezáltal a társaság komoly költségeket takaríthat meg, ráadásul az új modellel az emberek is profitálhatnak, hiszen Bezos ígérete szerint a szállítási idő 30 percre rövidül majd. Bezos úgy vélte, hogy az ötlet megvalósítása akár 4-5 évet is igénybe vehet. A bevezetéshez mindenekelőtt biztonsági teszteket kell végeztetni és meg kell szerezni a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) engedélyét. A szolgáltatás neve Prime Air lesz. Az még kérdéses, hogy Európában mikor jelenhet meg a Prime Air és a menedzser egyelőre arról sem nyilatkozott, hogy az új szolgáltatás bevezetése mekkora többletköltséget jelenthet a vállalatnak.

Az Amazon bemutatója itt tekinthető meg: Kattintson ide...

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 561 922 megtekintés

Videó: 48 744 226 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6993774

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh