Egy amerikai egyetemista írta meg a blogján, hogy tapasztalatai alapján a mai tinik számára mit jelentenek a különböző közösségi oldalak. A Facebookon fent vannak, de már csak két funkcióját használják, minden más szolgáltatásért máshol regisztrálnak.

Andrew Watts, a texasi egyetem 19 esztendős hallgatója írta meg a blogján az amerikai tinik szokásait a közösségi oldalak használatát illetően. Az összegyűjtött tapasztalatokból látszik, hogy a tinik csak két nélkülözhetetlen funkció miatt használják a Facebookot, minden másra ott a többi alkalmazás – ahol természetesen a szülők nem regisztráltak. Ahogy Watts fogalmaz: "a Facebook számunkra meghalt".

A Facebookon tehát csak két funkció miatt regisztrálnak és maradnak fent: az egyik az üzenetküldés – hiszen ha a többi közösségi oldalon valaki nem elérhető, itt biztosan –, a másik a csoport funkció, amelyeken az iskolai feladatokról szoktak beszélgetni egymással. Leginkább emiatt lehetett arra szükség, hogy a Facebook ehhez a funkcióhoz is készítsen egy különálló mobil alkalmazást. Watts egyébként a poszt után a félreértések elkerülése végett a Twitteren egészítette ki azzal a véleményét, hogy ő – sok társához hasonlóan – nem utálja a Facebookot, szerinte egy fantasztikus oldal, ezért reméli, hogy Mark Zuckerberg csapata dolgozik majd azon, hogy számukra újra csábítóvá tegyék a közösségi oldalt.

A többi szolgáltatást is elemezte Watts. Úgy látja, hogy tini társaival az Instagramot használják a legtöbbször – ezért is vette meg a Facebook –, mellette a Snapchat is nagyon menőnek számít, ezekkel a fotók és videók megosztását le is tudják. Nagyon szeretik a Tumblr-t is, amelyre egy titkos, személytelen közösségi oldalként tekintenek, ahol mindenki nyugodtan önmaga lehet és hozzá hasonló embereket követhet.

Mindezek a vélemények remek hátteret adnak ahhoz a pár hónappal ezelőtti kutatáshoz, amely szerint a közösségi média változásait diktáló amerikai fiatalok gyors ütemben kezdik elhagyni a Facebookot.

Forrás: hvg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 757 135 megtekintés

Videó: 48 955 314 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032476

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh