Egy új fejlesztés révén a routerre hárulna nagyobb teher, ezzel pedig megugrana az üzemidő.

A NASA Jet Propulsion Lab egyik mérnöke az UCLA professzorával közösen dolgozta ki a WiFi-chipek fogyasztását drámai módon lecsökkentő, ezzel pedig a különböző hordozható, azon belül is a viselhető eszközök üzemidejét alaposan kitoló fejlesztését. Megoldásuk révén a vezeték-nélküli kommunikáció szinte minden terhe a routerre hárulna, vagyis tehermentesítenék az apró akkumulátorokkal ellátott eszközöket.

Az új kezdeményezés nem változtatja meg a napjainkat uraló vezeték-nélküli kommunikáció alapjait, itt minden maradna a régiben. A különböző hordozható eszközöknek azonban a jövőben nem lenne szükségük saját szignál generálására, hogy megfelelő módon válaszoljanak a router vagy a mobiltorony felől érkező kapcsolatfelvételre, ehelyett egyszerűen visszavernék az onnan érkező szignált, amelyet a szükséges adatfolyammal egészítenének ki. A megoldás viszonylag egyszerű, hiszen a viselhető eszköz rendszerén belül a "0" jelenti az elnyelt szignált, az "1" pedig a visszavert energiát - ez utóbbiba ültetik be az ellentétes irányba küldendő adatcsomagokat.

A fejlesztés az eddigi tesztek alapján jól működik, a kísérletek során 6 méteres távolságból próbálták ki a módosított eszközöket. 2,5 méteres távolságban meglehetősen nagy, 330 Mbps-os sebességet értek el, vagyis másodpercenként több mint 40 MB-ot tudtak átpréselni, ami megfelelőnek tűnik, miközben a hordozható eszköz WiFi-chipjének fogyasztása a megszokott szint ezredére zuhant vissza. A platform hátulütője, hogy módosítani kell a router chipjét, hogy az megfelelő módon, folyamatos jelleggel kiszűrje a háttérben lévő objektumok által visszavert szignált, ez pedig a fogyasztás növekedését eredményezi, így az elkövetkező hónapokban ezt a hátrányt szeretnék csökkenteni.

A megoldás számos területen találhat majd otthonra, itt az egyre jobban elterjedő viselhető eszközök mellett akár űrhajók és a különböző szondák is felhasználhatják majd azt, hiszen esetükben kiemelkedő fontosságú az üzemidő kitolása.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4558491

Jelenleg az oldalon

8
Online