A programban a közösségi oldal partnere az Eutelsat Communications lenne. A két társaság azt tervezi, hogy közösen használná ki a Spacecom izraeli üzemeltető AMOS-6 műholdjának különböző kommunikációs kapacitásait és így biztosítanának internet-hozzáféréseket az afrikai felhasználók számára. Elsősorban olyan embereket látnának el internetelérésekkel, akik eddig sem a vezetékes, sem a vezeték nélküli hálózatokhoz nem tudtak csatlakozni. A műholdas internet és az AMOS-6 alkalmas arra, hogy ellássa hozzáféréssel a gyéren lakott régiókat.

A Spacecommal kötött több éves szerződés értelmében a Facebook és az Eutelsat az AMOS-6 teljes kommunikációs kapacitását ki akarják aknázni, s ezáltal mindenekelőtt a szaharai régióban biztosítanák az internet-hozzáférést. Az együttműködés része a Mark Zuckerberg által 2013 augusztusában meghirdetett Internet.org nevű projektnek.

Az AMOS-6 építése a tervek alapján 200 millióba dollárba fog kerülni és többek között európai televíziós szolgáltatások sugárzását is lehetővé teszi majd. Az AMOS-6 az AMOS-2 műholdat váltja, amelyet 2003-ban állítottak Föld körüli pályára.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4133136

Jelenleg az oldalon

11
Online