A Terminátor-filmekből ismert Skynet egy öntudatra ébredő mesterséges intelligencia, mely végül az emberiség vesztét okozta. Valami ilyesmi is kisülhetne a Pentagon futurisztikus törekvéseiből.

A Pentagon elsődleges célja, hogy mindig egy lépéssel az olyan nagyhatalmak előtt legyen, mint Oroszország vagy Kína. Nem is a konkrét háború lehetőségére készülnek, hanem arra játszanak, hogy az előbb említett országoknak eszükbe se jusson összetűzésbe keveredni az Egyesült Államokkal.

Elsősorban ennek a stratégiának köszönhető, hogy komoly pénzösszegeket és energiát fektetnek a robotikába és a már meglévő technológiák fejlesztésébe. Céljuk, hogy az emberek és a gépek munkáját összehangolják egy harcban, sőt a robotok abban is segíthetnének, hogy minél gyorsabb döntéseket hozzanak olyan helyzetekben, ahol az emberek tétováznának.

Természetesen már most is óriási feladatot látnak el a háborúzásban a “robotok”, gondoljunk csak a drónokra vagy a legújabb vadászgépekre, mint például a Lockheed Martin F-35 Lightning II, amely – állítólag – elképesztően gyors helyzetfelismerésre és a döntéshez szükséges minden adat összegyűjtésére is képes. Bár sokan kritizálják a Pentagon ezen fejlesztését és azt állítják, hogy a gép távol áll a bevetéstől és tele van hibákkal.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 807 megtekintés

Videó: 48 297 862 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920433

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh