A többség szerint bírósági jóváhagyás nélkül is rendben van a tömeges megfigyelés.

Érdekes felmérést tett közzé az AP hírügynökség és a NORC Center for Public Affairs Research, amely arra világít rá, hogy az általuk megkérdezett amerikai állampolgárok többsége valóban a biztonságot helyezi előtérbe a személyi jogok és általában véve a szabadság helyett. Az NSA-nak nem kell tartania a tömegek negatív visszhangjától.

A több mint ezer amerikai telefonos és online megkérdezését követően összeállított anyag szerint a válaszadók 56 százaléka belenyugszik a bírósági jóváhagyás nélkül, tömeges méretekben lefolytatott online megfigyelések tényébe, ezt ugyanis szükségesnek tartja a biztonság szinten tartásához. A többség mind a republikánusokat, mind pedig a demokratákat támogató réteg esetében elfogadja ezt, egyedül a magukat függetlennek vallóknál mutatkozik meg az ellenállás, itt ugyanis mindössze 40 százalék nyilatkozott támogató módon.

Az elmúlt hónapok eseményei, különösen a párizsi és a kaliforniai támadások fényében nem túl meglepő, hogy megugrott azok száma, akik veszélyben érzik magukat a terrorizmus kapcsán. Két évvel ezelőtt tízből csak három ember vélt felfedezni valamilyen potenciális veszélyforrást a saját családja kapcsán, most ez tízből hat megkérdezettnél mutatkozik meg. Legalább ilyen érdekes, hogy miközben a szabad vallásgyakorlást a keresztények vonatkozásában 82 százalék tartja fontos tényezőnek, a muszlimok számára csak 61 százalék írná ugyanezt elő, vagyis jól kirajzolódik a lakosság körében mutatkozó ellenérzés vallási vonulata.

A biztonság és a szabadságjogok közvetlen szembeállítása esetén sincs túl nagy különbség a véleményekben, itt 54 százalék helyezi előtérbe a biztonságot, ami természetesen azt is jelenti, hogy a különböző ügynökségeknek és erőszakszervezeteknek nincs igazán mitől tartaniuk.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 794 megtekintés

Videó: 48 316 620 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923105

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh