Egyelőre közel sem biztos, hogy sikerül mindenkin átvinni a törvényjavaslatot.

Az Egyesült Államokban már évek óta megy a vita arról, hogy a telefonok gyártói tegyék-e lehetővé a készülékeiken tárolt információk erős titkosítását. Az adatvédelemmel alapvetően senkinek sincs problémája, azonban a rendfenntartó szervek munkáját akadályozhatja a készülékek "feltörhetetlen" titkosítása.

New York után most Kalifornia államban is benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely megtiltaná a bírósági kérésre feloldhatatlan mobilok árusítását. A javaslat szövege szerint készülékenként 2500 dolláros bírságot kaphatnának az olyan vállalatok, akik hatósági kérésre nem tudnák feloldani az általuk értékesített vagy tervezett készülékeket. A bírság a 2017. január 1. után legyártott és értékesített készülékek esetén lenne kivethető.

A törvényjavaslatnak a közgyűlésen és az állami szenátuson is át kell mennie, az akadályok sikeres vétele után pedig Kalifornia kormányzóját is meg kell győzni az aláírásáról. Az Apple és Google lobbistái minden bizonnyal nem tétlenkednek majd az elkövetkező hónapokban, a cégeknek jelentős technikai problémát és presztízsveszteséget jelentene az elképzelés törvénnyé válása.

Forrás: pcworld.hu / Kattintson ide...

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4822327

Jelenleg az oldalon

5
Online