Egyelőre közel sem biztos, hogy sikerül mindenkin átvinni a törvényjavaslatot.

Az Egyesült Államokban már évek óta megy a vita arról, hogy a telefonok gyártói tegyék-e lehetővé a készülékeiken tárolt információk erős titkosítását. Az adatvédelemmel alapvetően senkinek sincs problémája, azonban a rendfenntartó szervek munkáját akadályozhatja a készülékek "feltörhetetlen" titkosítása.

New York után most Kalifornia államban is benyújtottak egy törvényjavaslatot, amely megtiltaná a bírósági kérésre feloldhatatlan mobilok árusítását. A javaslat szövege szerint készülékenként 2500 dolláros bírságot kaphatnának az olyan vállalatok, akik hatósági kérésre nem tudnák feloldani az általuk értékesített vagy tervezett készülékeket. A bírság a 2017. január 1. után legyártott és értékesített készülékek esetén lenne kivethető.

A törvényjavaslatnak a közgyűlésen és az állami szenátuson is át kell mennie, az akadályok sikeres vétele után pedig Kalifornia kormányzóját is meg kell győzni az aláírásáról. Az Apple és Google lobbistái minden bizonnyal nem tétlenkednek majd az elkövetkező hónapokban, a cégeknek jelentős technikai problémát és presztízsveszteséget jelentene az elképzelés törvénnyé válása.

Forrás: pcworld.hu / Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 222 megtekintés

Videó: 47 973 376 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887969

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh