Újfajta fizetési módot fejlesztett ki a Google. Ha élesben is bevezetik, a pénztárnál sem a pénztárcát, sem a mobilt nem kell majd elővenni.

Hála az olyan szolgáltatásoknak, mint az Apple Pay vagy a Samsung Pay, sok helyen már a pénztárcára sincs szükség fizetéskor: elég csupán előkapni a mobilt, ami minden adatot tárol a bankkártyánkról, majd annak odaérintésével lebonyolítani a tranzakciót. A Google viszont még ennél is egyszerűbb módszert dolgozott ki arra, hogy a vevőnek még a készüléke után se kelljen a táskában kotorásznia.

A Hands Free, vagyis az érintés nélküli eljárás lényege, hogy bár továbbra is a mobiltelefonján keresztül fizethet a vásárló a pénztárnál, ám ehhez meg sem kell érintenie az eszközt. A használatához elsőként az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető, hasonló nevű alkalmazást kell letölteni, majd a telepítés után megadni a felhasználó monogramját, hogy bankkártyával vagy hitelkártyával akar-e vásárolni, valamint egy őt ábrázoló fotót.

A készülék Bluetooth LE-n és wifin keresztül folyamatosan figyeli, van-e a közelben pénztár, majd amikor az ügyfél megközelíti, a rendszer a monogramot és a fényképet automatikusan átküldi a kasszának. Ha az ügyfél jelzi, hogy Google-lel szeretne fizetni, a pénztáros elkéri a vásárló monogramját, valamint megnézi a fotót, hogy valóban ő áll-e ott. Néhány üzletben viszont még a monogramra sincs szükség.

A Google új fizetési metódusa még a tesztelés fázisában van, így egyelőre csak néhány San Franciscó-i eladóhelyen lehet használni a szolgáltatást.

Forrás: hvg.hu

Ebben a rövid videóban megtekinthetjük, hogyan csábít át bennünket a Google a készpénz-nélküli világba: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 700 740 megtekintés

Videó: 48 911 927 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024533

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh