Az ünnepek nagy tűzveszéllyel járó tevékenységsorozata az óév és Újév ünneplése körül jelentkezik. Ez nem más, mint a pirotechnikai termékek (tűzijáték rakéták, bombák, bombetta telepek) használata.

A nagykorú személyek a kis tűzijáték terméket – a petárda kivételével – december 28-a és 31-e között engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, illetve egy időben összesen 3 kg bruttó tömegig a megfelelő óvintézkedések betartásával tárolhatják, és a használati utasításban meghatározottak szerint december 31-én 18 órától másnap reggel 6 óráig felhasználhatjuk.

Amennyiben a pirotechnikai termékeket nem használták fel, akkor azokat öt napon belül a forgalmazónak vissza kell szállítani, aki ezt köteles térítés nélkül visszavenni.

A pirotechnikai termékek tárolásra, felhasználásra vonatkozó szabályok a következők:

Pirotechnikai termékeket soha ne tároljunk tetőtérben, alagsorban, pincében és tűzveszélyes anyagokkal együtt.

Ügyeljünk arra, hogy pirotechnikai termékhez gyerek semmiképpen se férhessen hozzá.

Pirotechnikai terméket felhasználásig zárt, biztonságos helyen tároljuk.

A pirotechnikai terméket tárolás során ne tegyük ki csapadék, napfény, sugárzó hő és tűz károsító hatásainak, ügyeljünk arra, hogy a termék közelében ne legyen gyújtóforrás.

Elnedvesedett és utána kiszáradt vagy egyéb okok miatt sérült burkolatú pirotechnikai termékeket, valamint olyan pirotechnikai termékeket, amelyeken szagképződés, esetleg melegedés észlelhető, a többi pirotechnikai terméktől azonnal különítsük el, majd a lehető leghamarabb juttassuk vissza a termék forgalmazójához.

A pirotechnikai termékek eredeti szerelési formáját soha ne bontsuk meg, a terméket soha ne szereljük szét.

A közvetlen (kézi) gyújtással szerelt terméket csak a gyújtóhelyet borító védősapkával (védőburkolattal) mozgassuk és szállítsuk.

Felhasználás előtt mindig figyelmesen olvassuk el a termék külső csomagolásán feltüntetett használati útmutatót, s a termék indítását mindig eszerint végezzük.

Tűzijáték rakéták indítást úgy végezzük, hogy az személyi sérülést, tüzet ne okozhasson.

Az előírásokat betartva felhőtlenül búcsúztathatjuk az óévet és várhatjuk az újévet.

Forrás: tuzoltosagkomlo.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4569289

Jelenleg az oldalon

6
Online