Az amerikai hivatal új módon kutatná fel a lehetséges gyanúsítottakat és elkövetőket. Az elképzelésről az Electronic Frontier Foundation (EFF) számolt be.

Sokan viselnek tetoválásokat, mert egyrészt szépnek találják azokat, másrészt a segítségükkel kifejezhetik az egyéniségüket és a személyiségüket. Pont ezt használnák ki az amerikai bűnüldözők. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az amerikai kormány tudósaival közösen dolgozik egy olyan technológián, amelynek a segítségével felismerhetők a tetoválások. Ezek utána hozzárendelhetők az egyes személyekhez, akik így azonosíthatók. A módszer gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a gyanúsítottak és az elkövetők felismerését, s a rendőrök az eddiginél sokkal hatékonyabban dolgozhatnak.

A tetoválások esetében vizsgálnák a feltüntetett ábrákat, motívumokat, kifejezéseket és azok jelentését. Az FBI és az amerikai kormány tudósai olyan algoritmusokat fejlesztenének ki, amelyek segítségével a tetoválást alapján felismerhető lenne, hogy az azt viselő személy bűnöző vagy bandatag-e. A hasonló tetoválásokat viselőket összefüggésbe hoznák egymással, hogy kiderüljön, azonos csoportba tartoznak-e vagy sem. A tetoválásokat felismerő algoritmusokat később ötvöznék egy új arcfelismerő rendszerrel is. A cél az, hogy végül akár a járőrök is képesek legyenek egy személyről megállapítani, hogy potenciális elkövető vagy bandatag. A bűnüldözők azt remélik, hogy így megelőzhető a bűncselekmények elkövetése.

A projekt immár 2014 óta tart és eleinte engedély nélkül zajlott. Az első képek és információk a raboktól származnak. Az EFF bírálata szerint a hatóságok etikai szempontokat teljesen figyelmen kívül hagynak, mondván: a nemzet biztonsága az elsődleges szempont. A szervezet azt szeretné, ha a projektet leállítanák, hiszen egy tetoválás alapján nem lehet előre megítélni embereket, és feltételezni, hogy az potenciális bűnelkövető.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 094 479 megtekintés

Videó: 48 321 755 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923733

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh