Egy 35 milliárd dolláros üzlet keretében egyesülnek egyik legnagyobb vetélytársukkal.

Az Uber világszerte kirobbanó sikere nem meglepő módon magával hozta azt, hogy sok országban helyi klónok alakultak, akik leginkább arra alapoztak, hogy jobban ismerik a helyi piacot, mint a főképp globális terjeszkedésben gondolkodó cég.

Ezen új vetélytársak kisebb-nagyobb sikerrel vették fel a harcot, nemrég beszámoltunk például a délkelet-ázsiai Grabról, amely már 1,6 milliárd dollárnyi (454 milliárd forint) forrást tudott bevonni a különböző befektetőktől, mellyel már komoly fejtörést tudott okozni az Ubernek. Még nagyobb kihívást jelentett viszont a Didi, amely a legnagyobb piacon, Kínában tört borsot az Uber orra alá és nem mellesleg ő is a Grab egyik befektetője, így pedig több piacon is felvenni készült a kesztyűt a San Franciscó-i céggel szemben.

A legfrissebb hírek szerint most vége lehet a Didi-Uber vetélkedésnek, hiszen a két cég megegyezett az egyesülésben - számol be a Reuters, amely szerint már minden részletet tisztázott egymással a két vállalkozás, nagyjából csak a hivatalos bejelentés van hátra, ami akár hétfőn is megtörténhet. A történet már csak azért is érdekes, mert a két cég igen komoly összegeket költött eddig a versenyre, így többet közt az utasok meggyőzésére és a piaci szeletük növelésére. Sőt, a Didi nemcsak a Grabba, hanem korábban a Lyft-be, az Uber legnagyobb amerikai ellenfelébe is tolt pénzt, de a Grabbal és a legnagyobb indiai szolgáltatóval, az Olával is összefogott, hogy egyesítsék a szolgáltatásaikat. Ennek megfelelően például ma már elképzelhető az, hogy valaki Malajziában regisztrál a Grabre, majd Kínával ezt az applikációt használva hív a Diditől egy autót. Ez persze óriási előnyt jelentett eddig az Uber ellen vívott globális versenyben - hogy ezután mi lesz, az jó kérdés.

A hírügynökség szerint az üzlet értéke 35 milliárd dollár, hiszen az Didit 28, míg a kínai Ubert 7 milliárd dollár értékűre becsülik. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Forbes szerint az Uber jelenleg nagyjából 62,5 milliárd dollárt ér. Ez azonban tovább nőhet, hiszen az üzlet részeként a Didi egymilliárd dollárral beszáll magába az Uberbe is.

Forrás: napi.hu / reuters.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 076 496 megtekintés

Videó: 48 305 177 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921299

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh