Az új koncepció gyorsan cserélhető modulokkal szabná egyedire a repülőket.

Az Airbus jól látható módon törekszik az új gondolatok kidolgozására és azok megragadására a repülés területén. Láthattunk itt már egymásra pakolt utasokat, illetve a több turbina beépítését célzó elgondolást is, most azonban a gyorsan cserélhető modulok ötletével álltak elő, amely egyedire szabott repülést kínálna.

Az egyszerűen csak Transpose névre keresztelt kezdeményezés nem teljesen új, hiszen a teherszállításban ezt már többé-kevésbé megvalósították. Ez gyakorlatilag a viszonylag gyorsan és egyszerűen cserélhető modulok széleskörű alkalmazását jelentené, amely a jövőben az utasszállítás területén is meghonosodhatna, számos eltérő opciót és kialakítást kínálva az erre vágyóknak. Felmerül itt a business osztályon utazók kiszolgálása saját bárpulttal, a hosszú repülésre kényszerülők alvószekrényeinek beépítése, de ezt még számos további változat egészíthetné ki, attól függően, hogy az egyes cégeknek és szolgáltatónak mely modulok állnak rendelkezésre. Ezen modulokat kellene egy-egy repülés előtt gyorsan becsúsztatni a helyükre, különösebb fennakadás nélkül.

A koncepció eredetéből fakad annak legnagyobb hátulütője is, amely esetünkben az ablakok teljes hiányát jelenti. Az utasoknak a platform alkalmazása esetén le kellene mondaniuk a kilátásról, ami sokakban ellenérzést válthat ki, bár ezt idővel talán át tudják majd hidalni, hiszen az utóbbi években többek között szó esett itt az átlátszó felületek alkalmazásáról is, amelynek révén az utasok gyakorlatilag mindent látnának maguk körül. Az utasszállítás mellett azonban lehetséges célterület az egészségügyi szolgáltatások egyedire szabása, hiszen a specializált felszerelések gyors cseréje révén az adott esethez legjobban illő repülőket biztosíthatnánk.

Koncepcióról lévén szó, arra nem számíthatunk, hogy mindez gyors ütemben megvalósulna, az Airbus egyelőre saját szilícium-völgyi agytrösztjének ötleteit értékelné ki.

Forrás: sg.hu / flytranspose.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 217 539 megtekintés

Videó: 47 350 365 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6760289

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh