A szakember még jobbá tenné a világhálót, ehhez az adatvédelem nagyfokú erősítésére van szükség.

Sir Tim Berners-Lee 28 évvel ezelőtt úgy képzelte el a webet, hogy az egy nyitott platform, amelyen a világ minden tájáról származó emberek információkat oszthatnak meg és élhetnek a kínálkozó lehetőségekkel. Nos, a tudósnak most hiányérzete van, ezért szeretné jobbá tenni az internetet.

A szakember egy nyílt levélben sorolta fel, hogy min szeretne javítani vagy változtatni. A kutatónak elsősorban az nem tetszik, hogy a felhasználók elveszítették a személyes adataik feletti ellenőrzést. Ezért arra van szükség, hogy az emberek ismét nagyobb mértékben kontrollálhassák az információikat. Sir Tim Berners-Lee emellett úgy gondolja, hogy túl egyszerűen lehet napjainkban álhíreket terjeszteni és a politikai ajánlatokat hajszálpontosan a célszemélyekre lehet szabni, ebben viszont ugyanúgy komoly szerepet játszanak az álhírek.

A World Wide Web atyja a közeljövőben szeretne az IT-vállalatokkal közösen azon dolgozni, hogy erősítse az adatvédelmet, emellett szorgalmazta az álhírek és az állami megfigyelés elleni stratégiák kidolgozását. Berners-Lee és a Web Foundation keretében működő csapata ezért egy olyan stratégiát akar létrehozni, amely a következő öt évben érvényes lehet. A szakember úgy vélte, hogy a web felépítéséhez mindenkire szükség volt és ugyanígy mindenki kell majd annak a hálózatnak a kifejlesztéséhez is, amelyet a felhasználók szeretnének.

Sir Tim Berners-Lee januárban azt mondta, hogy a legtöbb ember már nem vesz részt aktívan a világháló továbbfejlesztésében, például nem üzemeltet saját honlapot, hanem csak bizonyos platformokat látogat meg, ahol a hasonlóan gondolkodókkal cserélnek véleményt. Az olyan közösségi hálózatok, mint a Facebook hozzájárultak az internet centralizálásához, ami pont az ellentéte az eredeti elképzelésnek.

Forrás: sg.hu / theguardian.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 728 792 megtekintés

Videó: 48 937 009 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029248

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh