Egy hackercsoport szerint bejelenthetik a nagy felfedezést, a NASA azonban ezt tagadja.

A napokban egy érdekes videó bukkant fel az Anonymous hackercsoport saját YouTube-oldalán, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a NASA rövid időn belül bejelentheti az idegenek megtalálását. Az összeállítás természetesen nagy érdeklődést váltott ki, az ebben többször idézett szakember azonban egyértelműen tagadta az állításokat.

A felvételen régi UFO-klipeket látunk, amelyeket Robert Zurbuchen, a NASA tudományos kutatásokért felelős egyik vezetőjének nyilvános meghallgatása, pontosabban annak egyes részletei egészítik ki. Zurbuchen még áprilisban jelent meg az erre kijelölt kongresszusi bizottság előtt, a meghallgatás során pedig többek között arról tett említést, hogy valóban sorsdöntő, rendkívül izgalmas bejelentések előtt állunk. A videóban azonban ezt ügyesen úgy állították be, mintha a bejelentésekre akár napokon vagy heteken belül sor kerülhet, miközben a szakember mindössze annyit állított a politikusok előtt, hogy ez (jelenlegi tudásunk, valamint a folyamatosan beérkező újabb és újabb eredmények alapján) valószínűleg az elkövetkező években, évtizedekben következhet be.

A megidézett vezető ezúttal kivételt tett, saját Twitter-lapján ugyanis nagy nyilvánosság előtt is tagadta a videóban elhangzottakat, kiemelve, hogy nincs tudomása rövid időn belül esedékes nagy bejelentésről. Az Anonymous a maga részéről valószínűleg egy figyelemfelkeltő, nagy tömegeket megmozgató anyagot akart közzétenni, ez nagyjából sikerült is, bár az exobolygókkal kapcsolatos újabb és újabb felfedezések alapján még akár ettől függetlenül is arra a következtetésre juthatunk, hogy belátható időn belül valóban meglesznek az „idegenek”. Ilyen kijelentés azonban egyetlen kutató részéről sem hangzott eddig el, így minden bizonnyal éveket kell még várnunk arra, hogy az új űrteleszkópok (lásd James Webb) segítségével további fontos adatokat kapjunk.

Addig is fenntartással kell kezelnünk a hasonló állításokat, függetlenül attól, hogy kitől és milyen módon idéznek. Az összeesküvés-elméleteket persze nem lehet teljesen kiiktatni, ez valószínűleg százmilliók kedvenc hobbija, a média azonban sokszor tovább ront a helyzeten, amire ez az eset is kitűnő példa, hiszen számos portál méretes főcímben hozta le az idegenekkel kapcsolatos, „rövid időn belül esedékes” szenzációt.

Forrás: sg.hu / newsweek.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 745 684 megtekintés

Videó: 48 949 898 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031601

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh