Az Anonymus hacker-csoport ez év március 31-re a világháló összeomlását ígéri, ám Armageddon bármelyik pillanatban bekövetkezhet az interneten, és sajnos nem csak ott. A NASA főinspektora, Paul Martin miután ellenőrizte a rendszert közölte, hogy „2011-ben ismeretlen hackerek egy bizonyos időre átvették az irányítást az amerikai űrközpont számítógépei felett”. A BBC konstatálta, hogy a fenyegetettség továbbra is fennáll, hiszen nem lehet mindent kiszűrni, így a NASA-t bármelyik pillanatban információveszteség érheti, ill. elveszítheti az irányítást objektumai felett.

Keveseknek ismeretes, hogy a NASA-nak már a globális internet világa előtt is támadásokkal kellett szembenéznie, amelyek ellen az amerikai űrközpontnak nincs hatékony fegyvere. Még ma sem képesek ellenállni a „számítógépes hírszerzés” (speciális program, amely lehetővé teszi a hosszú távú tikos megfigyelést, ill., szükség esetén segítségével lehallgathatóak a hivatalok vagy lehetségessé válik az adatok elferdítése) támadásainak – állítja Andrej Maszalovics.

Ami a NASA-t illeti kb. ötezer incidens történt az elmúlt két év alatt, amelyek a számítógépes rendszerek működésképtelenségéhez és adatveszteséghez vezettek. Eltekintve attól, hogy a NASA egy komoly szervezet, a biztonsági rendszere nem kidolgozott, így lehetőség nyílik nem csak arra, hogy lehívják az adatokat, de arra is, hogy a hackerek átvegyék az irányítást a különböző műholdjaik felett.

A NASA helyzete nem egyedülálló. Az utóbbi időben a „számítógépes bűnözők” állandó károkat okoznak a különböző állami szerveknek. Vasárnap feltörték a magyar Alkotmánybíróság honlapját, majd módosították az Alkotmány egy részének szövegét, pl. kiegészítették a dokumentumot azzal, hogy az informatikai dolgozók 32 évesen nyugdíjba mehetnek. Ez előtt az Anonymus csoport keresztes hadjáratot indított az EU, NATO, CIA, Interpol és Latin-Amerika állami szervei ellen. Minél több ilyen támadás történik, annál inkább reálissá válik egy Internet Armageddon ez év március 31-én. Amennyiben a hackereknek sikerül kikapcsolni a világhálót, az bizony hatalmas katasztrófával fenyeget, amely az egész világ destabilizációjához vezet majd.

Forrás: ruvr.ru

Szerda reggel, magyar idő szerint fél 7-7 körül elérhetetlenné vált a legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs a történtekre, a Google legfrissebb keresési eredményeit alapul véve a hiba világszerte több helyen, elszórtan, például Olaszországban, Németországban, Romániában, Indonéziában jelentkezett, de érkezett hozzászólás Nepálból is.

Ez lehet, hogy már az Armageddon előszele?

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 612 439 megtekintés

Videó: 27 948 217 megtekintés

Látogatók

Összesen5157012

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh