A 3D nyomtatással készülő gép tervezői világszerte szeretnék elérhetővé tenni az eljárást.

Az eutanázia lelkes támogatója, Dr. Philip Nitschke ausztrál orvos Alexander Bannick holland mérnökkel közösen tervezte meg a világ első, privát használatra szánt eutanáziagépét, amely egy speciális eljárással kínál békés halált. A terveket az interneten tették közzé a 3D nyomtatással készülő szerkezetről, amelyet Sarco névre kereszteltek a feltalálói.

A Sarco használata előtt a jelölteknek egy mentális állapotukat felmérő tesztet kell majd kitölteniük, ezután kapják meg azt a kódot, amellyel elindíthatják az eljárást. A gép aktiválása után perceken belül beáll a halál – köszönhetően a kibocsátott nitrogéngáznak, amely eszméletvesztést eredményez, így békés és fájdalommentes módon követhetik el az öngyilkosságot az erre vállalkozók.


Az eutanáziagép – amely egyben leválasztható koporsó is – a hazájában Dr. Halálként is ismert Philip Nitschke elmondása szerint azoknak készül, akik racionális szempontok alapján saját maguk szeretnék eldönteni, hogyan és mikor vetnek véget az életüknek, békés és megbízható módon. A Daily Mail beszámolója szerint az egész világon szeretnék majd elérhetővé tenni az eljárást, válaszul az eutanáziát és az orvosilag asszisztált öngyilkosságokat érintő korlátozásokra.

Forrás: globoport.hu / dailymail.co.uk / 3ders.org

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 882 megtekintés

Videó: 47 972 915 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887931

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh