Május 14-én bejelentette a Google, hogy megkezdik a térképes alkalmazásuk Street View, magyar verzióban Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon.

A kamerás flotta május 16-án indul neki a magyarországi utaknak, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint a már a Google Térképen szereplő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket, szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobilos verziójában is elérhető.

A felvételeket kétféleképpen készítik: autóval és gyalog.

A Google-kocsik tetőre szerelt kamerákkal róják az utakat, de a turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére az olyan helyszínekről is készül felvétel, amelyek semmilyen más járművel, csupán gyalogosan közelíthetőek meg. Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

Az alkalmazás hivatalos oldala szerint a fotózást májusban és júniusban is végzik, errefelé lehet majd találkozni a techvállalat autóival és hátizsákosaival:

Észak-Magyarország: Miskolc

Észak-Alföld: Debrecen

Dél-Alföld: Szeged

Közép-Magyarország: Budapest

Közép-Dunántúl: Székesfehérvár

Nyugat-Dunántúl: Győr

Dél-Dunántúl: Pécs

A Google a személyes adatok védelme érdekében a képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. Ha mégis látható maradna, akkor hibajelentést lehet küldeni.

Forrás: forbes.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 590 megtekintés

Videó: 47 966 553 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887433

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh