Washington 4.5 milliárd dollárral támogatja a szíriai Fehér Sisakosokat - jelentette be Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője kedden.

A közleményben Stephanie Grisham tudatta: Donald Trump amerikai elnök hétfőn adta meg a felhatalmazást a Fehér Sisakosokként ismert Szíriai Polgári Védelem nevű szervezetnek (SCD) nyújtandó segítség folyósítására.    

"Az Egyesült Államok továbbra is támogatja e szervezet fontos és figyelemre méltó munkáját az országban" - fogalmazott a kommünikében a Fehér Ház szóvivőnője. A Fehér Sisakosok a Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen lázadó vidékeken tevékenykedő önkéntes polgári védelmi erők. Megítélésük nem egyértelmű. A szervezetet James le Mesurier brit katonai hírszerző és biztonságpolitikai tanácsadó alapította 2013-ban.    

Székhelye Londonban van, aktivistái pedig - mintegy háromezren - Szíria azon részein tevékenykednek, amelyek nem a damaszkuszi kormány, hanem különböző lázadó szervezetek ellenőrzése alatt állnak.  A damaszkuszi kormányzat és szövetségesei terroristáknak tekintik őket, míg az Egyesült Államok és több nyugat-európai kormány pozitívan ítéli meg tevékenységüket. A szervezet 2016-ban alternatív Nobel-díjat kapott.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 085 922 megtekintés

Videó: 48 316 018 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923012

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh