Az Egyesült Államokban 46 tagállam csatlakozott a Facebookkal szembeni trösztellenes vizsgálathoz - jelentette be Letitia James, a vizsgálatot kezdeményező New York állam főügyésze kedden.

Közleményében Letitia James hangsúlyozta: a vizsgálathoz csatlakozó államok mindegyike "aggódik amiatt, hogy a Facebook kockára tehette felhasználói adatainak biztonságát, korlátozta a fogyasztók választási lehetőségeit és megemelte hirdetéseinek árait".    

A vizsgálat - Letitia James szerint - elsősorban arra irányul, hogy meghatározzák, vajon a Facebook korlátozta-e a versenyt és kockáztatta-e a felhasználói adatbiztonságát.    

Mark Brnovich, Arizona republikánus főállamügyésze szintén közleményben szögezte le: a közös cselekvéssel a tagállamok biztosíthatják, hogy a digitális platformok tiszteletben tartsák a felhasználók jogait és magánéletét, továbbá ne tanúsítsanak versenyellenes vállalati magatartást.    

New York állam szeptember elején indította meg a vizsgálatot a Facebook ellen, s akkor még csak hét másik tagállam és a szövetségi főváros, Washington csatlakozott hozzá. A Facebook részvényeinek értéke akkor több mint két százalékkal esett is.    

Will Castleberry, a vállalat tagállami és helyi politikáért felelős alelnöke közölte, hogy a cég "konstruktívan együttműködik" a vizsgálódó tagállamok ügyészeivel és "üdvözli" a párbeszédet a politikai döntéshozókkal is.    

A vállalatóriás ellen egyébként nemcsak tagállami vizsgálat folyik, hanem az igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) is trösztellenes vizsgálatot folytat.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 694 megtekintés

Videó: 47 969 798 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887685

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh