Washington várhatóan több katonát küld a közel-keleti térségbe - jelentette ki John Rood, az amerikai védelmi tárca miniszterhelyettese csütörtökön a szenátusban.

Rood a szenátus fegyveres ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt fejtette ki, hogy az Irán jelentette fenyegetés ellensúlyozására az amerikai erők vezetése fontolgatja több katonának a térségbe vezénylését.    

Elmondta, hogy az Egyesült Államok az idén már eddig is 14 ezer emberrel növelte a térségben szolgálatot teljesítő katonáinak számát, de várhatóan újabb kontingens indul útnak. Konkrét adatokról azonban  nem szólt.    

"Még nem született döntés" - válaszolta Rood Marsha Blackburn republikánus politikus kérdésére. Hozzáfűzte, hogy "óvatos lépésről" lesz szó. Majd hangsúlyozta: "célunk Irán elrettentése az agressziótól".    

A The Wall Street Journal című lap meg nem nevezett kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva még szerdán arról adott hírt, hogy a Pentagon mintegy 14 ezer katona térségbe küldését fontolgatja, s a döntés várhatóan még az idén megszületik az ügyben. A Pentagon szóvivője aznap egy sor Twitter-bejegyzésben cáfolta az információt. Csütörtökön John Rood szintén tévesnek minősítette az adatokat.    

Jelenleg 60-80 ezer amerikai katona állomásozik a Közel-Keleten és Afganisztánban. A Pentagon májustól 14 ezer katonát küldött a térségbe, azt követően, hogy olajszállító teherhajókat és olajipari létesítményeket értek támadások, amelyekért Iránt tette felelőssé.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 294 megtekintés

Videó: 47 970 590 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887755

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh