Szabó Pál vagy, ahogy még ismerik, Szasó kapta az idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést vasárnap adták át Pécsváradon.

A kitüntetett méltatásakor elhangzott, hogy a díjat és azzal együtt Judit Hagner Németországban élő magyar szobrász simogató emberi kezet mintázó alkotását a díjazott a beteg gyermekeket segítő, önzetlenül végzett tevékenységével érdemelte ki.   

Szabó Pál a kórházi ápoláson tartózkodó elesett, beteg gyerekeknek támogatást nyújt, adományok gyűjtésével, átadásával, személyes látogatásokkal, gyerekbarát ötletek és módszerek bevezetésével segíti elő lelkiállapotuk, közérzetük javulását, és közvetve gyógyulásukat - ismertették. A díjazott több beteg gyermek életét a kórházi kezelés után is folyamatosan nyomon követi.   

A Jó ember-díjat tizenharmadik alkalommal ítélte oda a Káplár László Alapítvány, névadója, az MTI 2003-ban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt baranyai szerkesztőségvezetőjének emlékére. Az elismerés átadását minden évben Káplár László kedvenc virága, a bánáti bazsarózsa virágzásának idejéhez igazítják. Az ünnepség után az újságíró családtagjai, barátai, tisztelői a pécsváradi várból elgyalogolnak a Zengőre, a bánáti bazsarózsák termőhelyéhez.

Forrás: MTI

Fotók: Pécsi Újság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 668 megtekintés

Videó: 47 967 758 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887486

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh