A daganatos betegségek elleni harc támogatására online rákkutatási tudásközpontot hozott létre az Európai Unió.

A bizottság szerdai tájékoztatása szerint a program célja adatokat gyűjteni a 65 év alatti európaiak körében és összehangolni a rákkal szembeni fellépéseket.   

A tájékoztatás szerint a tudásközpont révén bővülni fognak a rákkal kapcsolatos uniós informatikai rendszerek portáljai, adatbázisok. A platform feltérképezi a daganatos megbetegedéssel kapcsolatos statisztikákat, tendenciákat annak érdekében, hogy értékelni lehessen a megelőzési stratégiák és szűrőprogramok hatékonyságát.

Emellett a rák megelőzésére, szűrésére, diagnosztizálására és kezelésére vonatkozó európai iránymutatásokat biztosít az uniós régiók közötti egyenlőtlenségek csökkentése érdekében, valamint felhívja a figyelmet a kutatási és kezelési hiányosságokra.   

A tudásközpont az európai rákellenes terv egyik kiemelt kezdeményezése, a bizottság egyik fő egészségügyi prioritása és az európai egészségügyi unió egyik kulcsfontosságú pillére. A brüsszeli testület mintegy 4 milliárd euróval finanszírozza a daganatos betegségek kutatásával, kezelésével és a megelőzéssel kapcsolatos tevékenységeket.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 092 318 megtekintés

Videó: 48 320 527 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923608

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh