Agresszív, egyszerre három fokozatú osztályzatrontással a már rendkívüli befektetői kockázatokra figyelmeztető "CCC" szintre süllyesztette az euróövezeti tag Görögország hosszú futamidejű államadós-besorolását hétfőn a Standard & Poor's.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának indoklása szerint jelentősen megnőtt a kockázata az akár többszöri görög törlesztési hátralék kialakulásának.

Az S&P a hosszú távú osztályzatot az eddigi "B" szintről rontotta "CCC"-re, a köztes "B mínusz" és "CCC plusz" fokozatok kihagyásával. Az új osztályzat kilátása is további leminősítés lehetőségére utaló negatív.

A hónap elején egy másik nagy hitelminősítő, a Moody's Investors Service hasonlóan agresszív, egyszerre három fokozatú osztályzatrontással a szintén mélyen spekulatív "Caa1" szintre süllyesztette Görögország államadósi besorolását, arra a véleményére hivatkozva, hogy legalább 50 százalékos a kockázata Görögország törlesztés képtelenné válásának.

A Moody's "Caa1"-es besorolása az S&P módszertanában "CCC plusz"-nak felel meg, vagyis a Standard & Poor's most egy fokozattal rosszabb osztályzatot tart érvényben Görögországra, mint a Moody's.

London, 2011. június 13., hétfő

Forrás: MTI

Korábbi írásunk egy esetleges csőd utáni eseményekről itt található: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 200 965 megtekintés

Videó: 38 452 651 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5889906

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh