Az Intel a világ legnagyobb chipgyártó üzemének megépítését tervezi Ohióban, egy új jelentés szerint az ellátási lánc problémáinak csökkentését és a kritikus amerikai ipar fellendítését célzó tervek részeként.

A Time számolt be róla, hogy a chipgyártó 20 milliárd dollárt tervez lekötni legalább két chipgyártó üzem építésére egy 1000 hektáros területen, az Ohio állambeli New Albanyban, Columbus mellett. "Elvárásaink szerint ez lesz a világ legnagyobb szilíciumgyártó telephelye. Mi segítettünk létrehozni a Szilícium-völgyet, most mi fogjuk megcsinálni a Silicon Heartlandet (a szilícium-hátországot)" - mondta Pat Gelsinger vezérigazgató a Time-nak.

A jelentés szerint az Intel létesítménye legalább 3000 embert foglalkoztatna, és a legnagyobb magánszektorbeli beruházást jelentené Ohio történetében. Az építkezés idén kezdődne, és az üzem 2025-re állhatna munkába.

Gelsinger tavaly ismertette terveit, amelyek szerint az Intel vissza akarja szerezni régi fényét, és új chipgyártó üzemeket építene, hogy csökkentse a félvezetőipar ázsiai gyártóktól való függőségét. A cég bejelentette, hogy 20 milliárd dolláros chipgyártó üzemet tervez Arizonában és 3,5 milliárdért egy másikat Új-Mexikóban.

"Huszonöt évvel ezelőtt az Egyesült Államok a világ félvezetőgyártásának 37 százalékát fedte le. Mára ez a szám mindössze 12 százalékra csökkent. Ez probléma" - jelentette ki Gelsinger még tavaly tavasszal. Ez egy nagy, kritikus iparág, amelynek a súlyát növelni akarják amerikai földön a munkahelyek és a technológiai jövő irányítása miatt - tette hozzá akkor.

Más nagy chipgyártók, mint a Samsung Electronics, a Micron Technology és a TSMC szintén bejelentették, hogy új chipgyártó létesítményeket kívánnak építeni az Egyesült Államokban - számolt be a MarketWatch.

Forrás: computerworld.hu / marketwatch.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 732 megtekintés

Videó: 47 969 839 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887687

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh