Az orosz külügyminisztérium nyilatkozatában kijelentette, hogy nem támogatja a Szíria ellen bevezetett újabb kényszerítő intézkedéseket, ami a gyakorlatban tengeri és légi blokádot jelentene, és így a nyílt katonai beavatkozás kezdő lépése lett volna. Ezzel azt is kijelentették, hogy csak újabb egyoldalú intézkedésről lehet szó, ENSZ határozat nem lesz belőle. Nem az első alkalom, Oroszország eddig is megvétózott minden javaslatot, ami kimondta volna, hogy katonai erővel kell beavatkozni a szíriai helyzetbe.

Mostanra az orosz vétójog már annyi problémát okozott a nyugati cionista tömörüléseknek (EU, USA), hogy lassan terítékre fog kerülni a játékszabályok megváltoztatása. Ezt mindeddig csak és kizárólag amiatt nem merték meglépni, mert a jogi háttér megváltoztatása egyben azt is bejelentené, hogy az orosz érdekképviselet csak egy púp az ENSZ hátán, ami hátráltatja a világmegváltó öldökléseiket.

Nyugaton nagyon jól tudják, hogy mi lenne ennek a következménye. Moszkvában is tudják – de az orosz külpolitika jóval türelmesebb annál, minthogy a nyilvánvaló dolgokat egyértelműen, a maga nyers valójában kijelentse. Az orosz diplomácia türelme hosszú távon gyümölcsöző lesz, mert remekül kiegészíti a nyugati cionisták agresszivitását és gátlástalan hatalomvágyát. Az orosz félnek ezekben a konfliktusokban sokszor elég a passzív fél szerepét felvállalnia, mert csak idő kérdése, és a zsidók türelmetlensége közellenséget csinál az Egyesült Államokból és az Európai Unióból.

Friss hírként bejelentették, hogy Törökország lezárja a határt Szíria felé:

A török kormány bejelentette, hogy a szír határ mentén az összes határátkelőhelyet lezárják, ami részét képezi annak az újabb „szankció-csomagnak”, amit az Asszád-rendszer ellen nyugati utasításra életbe léptetnek. Törökország és Szíria 900 kilométer közös határral rendelkezik, melyen összesen 13 határátkelőhely van. A polgári közlekedés mától fogva az összes átkelőhelyen megszűnik.

Nem vonatkozik ez a Szíriából érkező menekültekre - Törökország három újabb menekülttábor létrehozását tervezi a határ mentén, és valószínűleg a török határon napi szinten átjárkáló terroristákra sem vonatkozik, akik a hatóságok teljes együttműködését élvezik, sokszor a török hadsere járműveivel viszik át őket a határon.

A határok lezárása egy valamit jelent: nemsokára a megvétózott ENSZ határozatok ellenére is nyílt katonai beavatkozás indulhat Szíria ellen. Ezt alátámasztja Hillary Clinton mai bejelentése is, miszerint a szír ellenzéknek készen kell állnia egy átmeneti kormányzat létrehozására. Könnyen lehet, hogy Törökország és szövetséges arab államok a nyilvános beavatkozás elől kihátráló amerikai féltől függetlenül fogják lerohanni Szíriát.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 959 982 megtekintés

Videó: 49 105 170 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059499

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh