Az esővízgyűjtésért elítélt Oregon állambeli férfi megkezdte börtönbüntetése letöltését, mert azt reméli, hogy ezáltal figyelmeztetheti az amerikaiakat, hogy ideje felállniuk meggyőződésükért és nemet mondani a kormány intézkedéseire, ami ma már a józan-ész teljes mellőzésével hozza döntéseit, sárba tiporva az emberek maradék szabadságát is.

11 évnyi háborúskodást követően Oregon állam hatóságával, Gary Harrington földtulajdonost egy 1925. évi törvény alapján bűnösnek találták és 30 nap börtönbüntetésre ítélték, amiért esővizet gyűjtött három, saját telkén található „illegális víztározóban”.

Miután megtagadta a víztározók kiürítését (amik a valóságban inkább nagyobb halastónak nevezhetők), Harrington úgy döntött leüli a rá kiszabott büntetést, hogy ezzel demonstrálja az amerikaiaknak, milyen messzire távolodott országa az alkotmányos értékektől.

(Gary Harrington és testvére még 1973-ban megkeresték az illetékes hatóságot, hogy engedélyt kérjenek a telken található tavakra. Az illetékesek a több száz hasonló tavat számláló terület vizsgálatát követően közölték, hogy mivel ezek esővízből és a hóolvadás során keletkező vízből létrejött tavak, nem kell hozzájuk engedély és a hatóságok által később idézett törvény nem vonatkozik rájuk.)

A Harrington ügy egyre több médiafigyelmet kap, mert az amerikaiaknak kezd elege lenni abból, hogy az állam fokozatosan átveszi a hatalmat a magántulajdon felett.

A tüntetőkkel tarkított Jackson megyei börtön előtt Harrington elmondta, hogy ő szereti hazáját és hajlandó börtönbe vonulni, hogy „minél több ember értesüljön az igazságról és így talán visszatérhet a szabadság és a józan ész az országba”.

Oregon állam helyi vezetőit azzal vádolta, hogy megsértették hivatali esküjüket, mert az állampolgárok nem arra szavaztak, hogy az alkotmányos jogok megértésére képtelen emberek irányítsák őket, és kihangsúlyozta, hogy a vezetők nem vették figyelembe a „szokásjogot” és a szóban forgó törvény célját (ami sokak szerint egyáltalán nem is alkalmazható a vitatott tavakra).

Harrington rámutatott, hogy az állam többször is megszegte saját törvényeit, amikor vízjogot biztosított egyeseknek ahhoz, hogy a közvizekből vizet irányítsanak át, miközben ő csupán a saját telkére hulló esővizet gyűjtötte össze.

„A törvény alapja a józan-ész kellene, hogy legyen. Józan-ész nélkül a törvény értelmetlen és nem arra adtuk szavazatunkat, hogy az elmebaj és a törvénytelenség irányítson minket,” mondta Harrington, hozzátéve, hogy a történelem során rengeteg állampolgár adta életét azért, hogy a mindenki számára becses jogokat megvédje.

„Én most feláldozom a szabadságomat, hogy mi, mint ország felébredehssünk és végre kiálljunk a szabadságért,” mondta a 65 éves Harrington, kihangsúlyozva, hogy kampánya még csak most kezdődik.

Gary Harrington esete csupán egy a több tucat közül, amelyek mind azt bizonyítják, hogy a kormány egyre keményebb eszközökkel próbálja megfosztani az embereket, korábban készpénznek vett jogaiktól és a szó legszorosabb értelmében is rabszolgasorba akarja dönteni a tömegeket.

Az évek óta tartó folyamat egyik fontos eszköze az ENSZ Agenda 21 projektje, ami előírja, hogy minden tagállam a „fenntartható fejlődést” szem előtt tartó törvényeket és szabályokat fogadjon el, ami nem más, mint a feudalizmus ismételt bevezetése és legfőbb célja az átlagemberek életminőségének lerontása.

Forrás: idokjelei.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 177 686 megtekintés

Videó: 38 433 019 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5888459

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh