A CNBC csatornán elhangzott érdekfeszítő interjú során, Jim Rogers, legendás hírű befektető arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy készüljenek a „pénzügyi Armageddonra” a választások után. Rogers arra számít, hogy az Egyesült Államok gazdasága ezt követően összeomlik.

A befektető, aki mindig is nyíltan kritizálta a Fed mennyiségi enyhítés politikáját, azt mondja, hogy a világ elsüllyed az egyre duzzadó adósságtengerben. Szerinte a helyzetért leginkább az amerikai és uniós vezetők okolhatóak, akik visszaéltek „pénznyomtatási jogosultságukkal.”

Az Egyesült Államok államadóssága például 16.000 milliárd dollárra emelkedett, ami azt jelenti, hogy minden amerikai állampolgárra, beleértve a nőket és a gyerekeket is, fejenként 50,000 dollár (kb. 11 millió forint) adósság jut.

„Fel kell hagyjanak azzal, hogy többet költenek, mint amennyit keresnek,” mondja Rogers. „A túlzott mértékű adósságra nem lehet megoldás az adósság mennyiségének növelése… Számomra nagyon izgalmas volna látni, hogy néhány ember [a kormányból] csődbe jut…” tette hozzá.

Rogers veszélyes, a kilábalás és a gazdasági stabilitás érzetét keltő irányelvek és politika bevezetésével vádolta Barack Obamát és Angela Merkelt. Ezek az intézkedések szerinte semmi egyébre sem jók, minthogy húzzák az időt a közelgő választásokig.

„Németországban jövőre lesznek a választások, Barack Obama pedig már Novemberben megmérettetik,” mondta. Németországban és az Egyesült Államokban mindent megtesznek, hogy a világ valahogy még egyben maradjon a választásokig.”

„Ezt követően azonban nagyon rossz lesz a helyzet.” Egy frissen készült dokumentumfilmben, ami az egész világhálót bejárta a múlt hónap során, egy elismert közgazdászokból álló csapat „ijesztő mintát” vélt felfedezni a globális folyamatokban, ami egy soha nem látott kiterjedésű és mélységű katasztrófa felé mutat. A szakértők szerint, akik az Egyesült Nemzetek, a brit parlament és számos más kormány előtt is prezentálták felfedezésüket, a katasztrófa még a novemberi amerikai elnökválasztás előtt bekövetkezhet.

„Ez a minta tulajdonképpen egy veszélyes visszaszámlálást jelent, ami vészesen közeledik a nullához,” mondja Keith Fitz-Gerald, a Money Map Press vezető befektetési stratégája, aki a 2008-as olajsokkot, a recessziót elindító CDS (határidős biztosítási csereügylet) válságot és a világgazdaságot most is sújtó európai és görög pénzügyi katasztrófát is megjósolta.

„Az ebből eredő káosz össze fogja zúzni az amerikaiakat.”

Csapatának egy másik tagja, Chris Martenson, globális gazdasági trendelőrejelző, a Pfizer korábbi elnök-helyettese és az exponenciális gazdasági növekedés veszélyeinek nemzetközileg elismert szakértője a következőket mondta a csapat által felfedezett mintáról:

Az adósságunkban, az egész hitelpiacban és a pénzellátásban egy szabályos mintát fedeztünk fel, ami garantálja ezek bukását. A minta ugyanaz, mint ami a legtöbb piramisjátékban megtalálható. A minta, ami exponenciálisan erősödik a teljes összeomlás előtt. Ezért leginkább a világ kormányai a felelősek.

Ami leginkább aggasztó ezekben a felfedezésekben, hogy a minta nemcsak a gazdaságra érvényes. Ugyanezt a katasztrofális mintát fedeztük fel az energia, élelmiszer és vízrendszerekben is.

Martenson szerint „ezek a rendszerek akár egyszerre is összeomolhatnak. Az étel, a víz, az energia, a pénz. Minden.”

Forrás: idokjelei.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 716 226 megtekintés

Videó: 48 928 119 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027646

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh