Az amerikai pénzügyminisztérium csütörtökön 17 iráni magán- és jogi személlyel szemben hirdetett meg újabb szankciókat az iszlám köztársaság nukleáris programjára, emberijogi-sértéseire és a terrorizmus támogatására hivatkozva.

A büntetőintézkedések, amelyek mások mellett kiterjednek az iráni nemzeti olajtársaságra - immár sokadszor -, a rendőrség parancsnokára és a kulturális minisztériumra is, befagyasztják az érintett intézmények és személyek amerikai fennhatóság alatt található kintlévőségeit és vagyontárgyait, valamint megtiltják a velük folytatott tranzakciókat.

Az amerikai pénzügyminisztérium még szeptemberben rámutatott, hogy az iráni nemzeti olajtársaság kapcsolatban áll az iszlám forradalmi gárdával és jelentős pénzügyi támogatást nyújt a szervezetnek. A szankciók olyan iráni csoportokat is célba vettek, amelyek korlátozzák a szólás és az információáramlás szabadságát.

A szankciók célpontjai között van Ali Fazli, a Bászidzs milícia helyettes vezetője, amiért a kormányhoz hű félkatonai szervezet weboldalakat támadott meg, Reza Takipur tájékoztatási és távközlési miniszter, valamint Eszmail Ahmadi Moghaddam, az iráni rendőrség parancsnoka.

Büntető lépésekkel sújtja Washington emellett a kulturális ügyek és az iszlám útmutatás minisztériumát, amely újságok és hírügynökségek ellen lépett fel, valamint Mohammad Minait, az iráni forradalmi gárda tisztjét, aki iraki műveletben vett részt, s a Hosszein imám Egyetemet, amely az amerikai pénzügyi tárca szerint a gárda ellenőrzése alatt áll.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 733 708 megtekintés

Videó: 48 940 317 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029888

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh