A UBS, a Royal Bank of Scotland és a Barclays korábbi kereskedőinek és kamatláb-meghatározásért felelős alkalmazottainak kezére kerülhet hamarosan bilincs Nagy-Britanniában a bankközi kamatlábak manipulációja miatt - írja a Bloomberg. Az ügyben mind ezidáig csak a Barclays kapott pénzbírságot.

A brit Súlyos Csalások Irodája (SFO) útmutatásai alapján egy hónapon belül több korábbi banki alkalmazottat is letartóztathat a rendőrség a bankközi kamatlábak manipulációja miatt. Nagy-Britanniában a letartóztatások a vizsgálat viszonylag korai szakaszában megtörténhetnek, ezek ugyanis megkönnyítik a rendőrség és az ügyészek számára az ügyek felgöngyölítését. Nem biztos ezért, hogy börtönbüntetés lesz ezekből.

Az SFO-nál 40 fő dolgozik a londoni bankközi kamatláb manipulációjának felderítésén. David Green, az ügynökség vezetője szerint jelentős előrelépés történik az ügyben a közeljövőben. További részleteket azonban nem árult el, és nem kommentálta a közeljövőben esedékes letartóztatások hírét sem.

Az SFO júliusban kezdett el vizsgálatot folytatni brit politikusok sürgetésére, miután a Barclays csaknem félmilliárd dolláros bírságot kapott a LIBOR manipulációjának bizonyított kísérlete miatt.

Forrás: magyarnemzetikormany.com

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4610496

Jelenleg az oldalon

12
Online