Az Egyesült Államok bejelentette, hogy Törökországba mint NATO tagállamba nemsokára amerikai csapatok érkeznek. Az ürügy a Szíria által jelentett "fenyegetés", és erre hivatkozva nemsokára a Patriot rakétarendszer több eleme és azt felügyelő 400 amerikai katona érkezik az országba. Az ezzel kapcsolatos egyezményt nemrég írták alá Leon Panetta amerikai védelmi miniszter Törökországban tett látogatásakor.

Panetta az Incirlik támaszponton tett látogatása során az Egyesült Államok erős szövetségesének nevezte Törökországot, majd bejelentette, hogy az amerikai csapatok határozatlan ideig az országban maradnak. Ennél fogva feltételezhető, hogy Törökország legközelebb csak népfelkelés útján tud majd megszabadulni tőlük.

A védelmi miniszter a Szíriából érkező veszélyekről beszélt, ebből már sejteni lehet, hogy a kialakulóban lévő független kurd állam jelentette kezdeti gondok miatt vonulnak be az amerikaiak Törökországba. A Szíriától függetlenedő kurd területek magukkal vonják majd Törökország kurdok által lakott részeit, és az Egyesült Államok biztosítani akarja, hogy a kurd állam határai az amerikai érdek szerint alakuljanak.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4321728

Jelenleg az oldalon

6
Online